Am vopsit zece oua de Pasti cu coji de ceapa, rosie si alba, si le-am ornat cu frunze de marar si patrunjel.

In familie, maestrul oualor vopsite cu coji de ceapa a fost intotdeauna mama. Tata prefera curcubeul pe care-l obtinea cu Galus, mama, sangeriul dat de cojile de ceapa. Ca si mine, de altfel. Imi place ca obtin o culoare uniforma si frumoasa, care nu intra in albusul oului, precum vopseaua din comert. Procedeul e foarte simplu:

Pregatirea oualor

Le tin o perioada la temperatura camerei (ca sa nu se sparga la contacul cu apa rece) si le spal. Pe fiecare ou aplic cate o frunzulita (trifoi, marar, patrunjel etc) pe care o umezesc ca sa se lipeasca mai bine. La final, imbrac oul intr-un ciorap (stramp) pe care-l leg cu ata.

Etape

Pun la fiert cateva maini de coji de ceapa (rosie si alba) si le las pana ce culoarea rosie devine intensa.

Strecor lichidul.

Adaug ouale.

Pun putin otet (culoarea se prinde mai bine, iar daca un ou se crapa, nu se imprastie prin cratita).

Dupa 15 minute, sau mai mult, depinde de culoare, le scot din apa. Cum am scos un ou, ii si indepartez ciorapul si frunzulita ornamentala.

Le ung cu slanina sau ulei pentru stralucire.