Incepand din aceasta seara, cinci candelabre formate din luminite de Craciun stralucesc pe strada Lipscani din Centrul Vechi al Bucurestiului precum pe renumita artera Graben din Viena. Acestea sunt o initiativa a Asociatiei de Turism a Vienei, WienTourismus, si vor lumina pana pe data de 3 decembrie

Graben, luminat de Craciun ©WienTourismus / Peter Rigaud

Graben, luminat de Craciun ©WienTourismus / Peter Rigaud

 

Comunicat de presa WienTourismus

Viena este cunoscuta pentru faimoasele targuri de Craciun din aceasta perioada, parfumul de vin fiert si turta dulce dar si pentru instalatiile de lumina spectaculoase care impodobesc intreg orasul. Cele mai faimoase strazi din Viena sunt impodobite in aceasta perioada cu siraguri de luminite, stelute sau globuri rosii, dar cel mai festiv si impresionant este decorata strada Graben.

Cu aceasta ocazie Viena pune la bataie si o vacanta pentru 2 persoane inclusiv zbor cu Austrian Airlines care poate fi castigata pe www.vienna.info/lustre. Astfel oricine are sansa sa vada instalatiile de lumini originale chiar in Viena inainte de Craciun.

Viena magica

Viena este deosebit de romantica in perioada dinaintea Craciunului: peste 30.000 de luminite asigura atmosfera magica doar in Piata Primariei. Aceasta stralucire nu inconjoara doar Pietele de Craciun din Viena ci se gaseste in aceasta perioada pretutindeni. Concertele specifice precum „Christmas in Vienna“ intregesc atmosfera. La Pietele de Craciun se imbina ideal sarmul imperial cu dispozitia dinainte de Sarbatori – precum in fata palatului Schönbrunn, Belvedere si in Piata Maria-Theresia. Cea mai mare Piata de Craciun din Viena este cea din fata Primariei care emana din plin atmosfera magica.

Cine prefera locatiile mai active este asteptat in curtea interioara din Cartierul Muzeelor unde iarna se celebreaza cu sunete de DJ si efecte vizuale cool.

Targurile de Craciun din Viena

Magia Craciunului din fata Primariei din Viena a fost “inaugurata“ prima oara in 1986. Combinatia dintre Piata de Craciun si atmosfera magica din Piata Primariei este unica. Atmosfera romantica de Craciun care este sustinuta aici de parfumul vinului fiert, fructe confíate si luminitele de Craciun se poate vedea si in statisticile turistilor. De la inaugurarea vestitei Piete de Craciun numarul innoptarilor a crescut de trei ori in aceasta perioada de la 631.000 la 1.861.000. De asemenea succesul acestei prime Piete de Craciun a dus la inaugurarea altora, precum cele din Piata Karlsplatz, din fata palatului Schönbrunn, intre Muzeul de Istorie Naturala si Istorie a Artei, la Belvedere, pe Spittelberg etc.

Citeste mai mult despre: