Aceste bluze tip ie traditionala pe pânză de panama au modele elaborate, cusute de mână în butucaşi (în cruciulite) sau în păşitură.

Panamaua este o pânză răcoroasă, dar mai groasă puţin, fiind mai plină decât borangicul şi albiniţa. Cusătura se așază foarte bine pe ea, modelele pot să iasă ample şi complexe.

Încreţitura de la gât în trei rânduri, poate să includă ca elemente decorative o pereche de cănaci (ciucuri). Cusătura delicată, motivele florale, în culori vii, modelele mărunte de pe spate (puişori)  le conferă o cuceritoare tuşă de feminitate. Le poţi purta atât peste pantaloni, cât şi în fuste.Ornamentele cusute şi aşezarea acestora, cu păstrarea altiţei/ umărului (element definitoriu pentru o ie tradiţională) te poartă cu gândul la sursa de inspiraţie – inimitabila ie romaneasca. Sunt cusute cu fir de PNA (lâniţă).

Fiecare piesă este unicat. Bluzele sunt lucrate la comandă, în funcţie de măsurile tale şi de preferinţele pe care le ai (şi pe care te rog să mi le transmiţi). Sunt deschisă la sugestii şi împreună putem stabili conceptul unui nou model, poţi opta pentru alte culori, motive (din cele pe care le regăseşti pe site) sau ţesătură – albiniţă sau borangic. În acest fel, devii parte activă în actul de creaţie şi vei avea şi purta o ie tradiţională care te reprezintă. Pentru detalii, preferinţe, comenzi, te rog să-mi scrii pe branciulescu@gmail.com.

Bluze cu motive tip ie traditionala pe pânză de panama

ie romaneasca traditionala cusuta pe panama

Bluză cu compoziție florală, pe pânză de panama, cu alternanţă de flori ample şi mărunte. Preţ: 450 RON

camasa traditionala cusuta pe panama #5

Bluză tip cămaşă tradiţională, cu model cusut în butucaşi, cusut orizontal pe faţă. Preţ 300 RON

Bluza tip ie romaneasca traditionala cusuta pe panama #3

Bluză tip ie romaneasca tradiţională, cusută pe panama, cu flori ample, mov. Preţ 400 RON

Bluză tip ie romanească tradiţionala cusută pe panama, cu şirurui verticale de motive.

Bluză tip ie romanească tradiţională cusută în păşitură pe panama, cu şiruri verticale de motive. Preţ 334 RON

ie romaneasca traditionala cusuta pe panama #1

O superbă bluză cu motive multicolore tip  ie romaneasca traditionala. Preţ 400 RON