Am descoperit magazinul Petry din Reghin în urmă cu câțiva ani. Mi-au plăcut produsele, aranjarea si oamenii de acolo. De fiecare dată când intram, simțeam că-mi revin inspirația și cheful pentru gătit.

De ce trebuie să mergi la Petry #1 (2)

Slanina si carnati de la Petry. Mi-a placut atat de mult felul in care au fost impachetate, incat le-am facut o poza.

Felurile de carne, pregătite și sortate în toate modurile posibile, slănina cu boia, pasta de jumări, cârnații… mă înnebuneau. Cât am fost plecată la București am dus dorul acestui loc, dar la fiecare reîntoarcere în Ibănești trăgeam o fugă în Reghin și, desigur, la Petry (ar mai fi un loc, cofetăria Ghiocelul, de care voi vorbi într-un articol viitor).

Între timp, am decis să fiu vegetariană, dar Petry este un loc peste care nu sar atunci când merg la oraș. Trebuie să intru, să văd ce au nou, mă gândesc la ciorbița pe care o voi prepara dintr-un os plin cu măduvă și pe care eu o voi mirosi doar… in timp ce ceilalți o vor savura. Cred că un singur loc pe lumea asta mă va putea face să-mi revizuiesc regimul alimentar. Și acesta este magazinul cu produse de carmangerie Petry.

Astăzi am cumpărat “slăninuță cu boia fină ca untul”, cârnați și ceafă cu os. Totul mi-a fost ambalat într-o hârtie lucioasă pe care puteai citi istoria locului, tipărită precum foile unui ziar (primul magazin Petry a fost deschis în 1879, de Petry Sigmund, în Tg. Mureș).

Deci, dacă ajungi în Reghin, intră neapărat în centru, la Petry – Petru Maior, nr.55 (sau acceseza site-ul Petry și descoperă și alte magazine din țară).

Eu mi-am servit de fiecare dată prietenii cu produse de acolo și au fost foarte mulțumiți.

Petry Reghin

Puțină istorie a locului învelește o bucată de cârnat