Vacanta asta mi-am propus sa descopar Bucurestiul pentru copii – sa-l vad si sa ma bucur de el asa cum o face un copil de patru ani.

Nu de alta, dar am descoperit Viena pentru copii, am descoperit Thailanda ca destinatie de famile, i-am aratat lui Vladimir Valea Loirei, l-am dus la Centrul de Echitatie Diana din Rasnov, iar casa de la tara

bucurestiul pentru copii

Bucurestiul pentru copii: Vladimir, in parcul “Lumea copiilor”, din Tineretului, asteptand inceperea spectacolului “Punguta cu doi bani”

, din Ibanesti, este un adevarat colt de Paradis.

Iata cum Bucurestiul a ramas pe ultimul loc in preferintele mele si, la o prima vedere, total neatragator pentru o familie cu copil. Dar, pentru ca traiesc in Bucuresti, mi-am propus sa nu mai visez la viata din alte parti, sa ma bucur cat pot de zilele de vara si sa vad daca exista si un Bucuresti pentru copii.

Ce am descoperit in Bucurestiul pentru copii (si nu doar pentru ei)

  • De cand am inceput, am fost deja la doua mitinguri aviatice: primul, organizat cu ocazia zilei de 1 iunie la Clinceni (ce-i drept, in apropiere de Bucuresti), al doilea fiind BIAS 2014 – organizat in Baneasa. La ambele intrarea era gratis, erau avioane si elicoptere care se puteau vizita si atmosfera a fost foarte placuta. Sfat: daca mergi, ia cu tine si un binoclu! De atunci, Vladimir vrea sa devina pilot de elicopter.
  • Targuri la Muzeul Taranului si la Muzeul Satului – la muzeul satului am participat la festivalul indian si la cel thailandez, ultimul avand loc in acelasi timp cu “Targul de Sfintii Apostoli Petru si Pavel”.
  • Festivalul International de Folclor “Muzici si Traditii in Cismigiu”.
  • Regret tare mult ca am pierdut seria de spectacole “Clasic e fantastic”, despre copilaria marilor muzicieni Mozart, Vivaldi, Chopin, Enescu, Wagner (cinci spectacole de teatru si muzica pentru copii intre 4 si 10 ani).

Teatrul Tandarica, stagiunea de vara

Ma bucur insa ca am descoperit la timp Teatrul Tandarica si spectacolele excelente ale acestuia. Deocamdata, am fost la “Punguta cu doi bani” si sala era plina. Copiii strigau in cor “Cucurigu, boieri mari, dati punguta cu doi bani!” Eram in primul rand si am ras cu lacrimi. Nu vreau sa ratam “Motanul incaltat” si “Pinocchio”.

In cadrul stagiunii de vara “Teatru, strada si copil”, pana pe data de 20 iulie, spectacolele se tin in parcul Lumea Copiilor (din spatele Salii Palatului), iar de pe 30 august si pana pe 14 septembrie, acestea se vor tine in Herastrau. Biletele se cumpara direct din parc si se pun in vanzare cu o ora inainte de inceperea spectacolului.

Tarife: 13 RON/ copii, 15 RON adulti. Este cate un spectacol pe zi, care incepe de la ora 11.

Programul spectacolelor

Duminica, 6 iulie: Motanul incaltat

Marti, 8 iulie: Lampa lui Alladin

Joi, 10 iulie: Pinocchio

Vineri, 11 iulie Mica Sirena

Sambata, 12 iulie Fata babei si fata mosneagului

Duminica, 13 iulie Gulliver in tara piticilor

Marti, 15 iulie Croitorasul cel viteaz

Joi, 17 iulie Fata babei si fata mosneagului

Vineri 18 iulie Frumoasa din padurea adormita

Sambata 19 iulie Lampa lui Alladin

Duminica, 20 iulie Capra cu trei iezi