De 1 iunie, am asistat la showul aviatic organizat la aerodromul Clinceni cu ocazia Zilei Copilului.

1 iunie 2014 la Aerodromul Clinceni #4

“O sa ploua, uite cum arata cerul”, m-a atentionat Alinuta duminica dimineata, tocmai cand ne pregateam sa plecam spre Clinceni. Asta era si temerea mea, dar aveam geci, cizme, umbrele si masina la indemana daca ploua prea tare. Ploaia nu ma deranja, iar Vladimir este foarte incantat cand isi poate folosi umbrela. Speram doar sa nu fie furtuna.

Alinuta nu exagera. Cu o zi inainte fusesera coduri galbene si portocalii de ploaie, inundatii si se anunta grindina. Nu era o vreme prielnica pentru un spectacol aviatic. Dar, pentru ca doream sa facem altceva decat sa mergem in parc, la locul de joaca sau sa petrecem cateva ore intr-un atelier pentru copii, ne-am luat inima-n dinti si am plecat. La 9.30 eram acolo. Am gasit un loc bun sa parcam, am cumparat inghetata, suc si un avion de traforaj care s-a rupt in 5 minute (l-am lipit si ne-a tinut apoi toata ziua). Spectacolul a inceput cu un zbor demonstrativ cu parapanta. Intre timp, cerul s-a inseninat.

Au avut loc (si acestea doar din cate-mi amintesc) demonstratii ale aeronavelor ultrausoare, zboruri acrobatice, spectaculoase, Fortele Aeriene Romane au participat cu avioane reactive şi elicoptere militare, au evoluat  “The Pellicans”, cu avioane Ikarus C42 si “Soimii Romaniei” cu 7 avioane acesta fiind unul dintre momentele cele mai interesante ale spectacolului.

Cea mai “gustata” surpriza a fost ca cei mici au putut intra intr-un elicopter militar IAR 330 PUMA care a aterizat in mijlocul publicului.